IMG_5372

Met Pasen hangt dit schilderij in de kerk.

Teunie Bastiaan, Altijd lentetijd, acryl op doek, 100 x 100 cm,2016

Paaszangdienst. Altijd lentetijd.
Op eerste paasdagavond mag ik de paaszangdienst leiden in de Vredeskerk. Het thema is:”Altijd lentetijd”. Dat thema heb ik gekozen naar aanleiding van het laatste boek van dr. H. Vreekamp. Het verscheen op de dag van zijn uitvaart en werd ons na afloop van de rouwdienst uitgereikt. Het boek heet: Het jaar van Vivaldi. Velen van u zullen het muziekstuk van Vivaldi “De vier jaargetijden” kennen. Vreekamp verbindt deze muziek met de gang van het kerkelijk jaar en komt aan het einde opnieuw uit bij de lentetijd als de tijd waar alles op uitloopt, de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Hij hangt zijn gedachten op aan Gezang 290 uit het Liedboek voor de kerken (1973): Er is een land van louter licht waar heilgen heersers zijn.
Het tweede couplet luidt: Daar is het altijd lentetijd, in bloei staat elke plant. Alleen de smalle doodszee scheidt ons van dat zalig land. In het licht van Pasen wil ik het over die lentetijd hebben. Ik zal ook enkele ontroerende passages uit het boek voorlezen. De Schriftlezingen zijn: Genesis 2:8-23, Joh. 20:11-18 en Openb. 22:1-5. (Ds. W. Dekker).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *