De laatste les.

Martine heeft gouache meegenomen. Ik heb aquarelverf, acrylinkt,een witte en een zwarte Posca stift. Martine concentreert zich op de kleur. Ik teken plankton met de stiften. Als je in natte stukken tekent ontstaan er prachtige lijnen.

Ineens ben ik terug als 12 jarige in de biologieles. Door de microscoop zie ik een pantoffeldiertje dat ik aandachtig en heel precies nateken. Ik check op mijn iPhone hoe zo’n diertje er ook al weer uit ziet. Heerlijk zoals je helemaal automatisch herinneringen ophaalt tijdens het werkproces.

Als de tijd om is realiseer ik me dat de samenwerking met Martine een gouden greep is.

Teunie, reactie, 2015, Oost-indische inkt, acryl inkt, aquarelverf, gouache, stift, op papier, 60 x 80 cm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *