Rafelranden van Schoonheid.

Bart Hess is één van de kunstenaars die in opdracht van het TextielMuseum nieuw werk heeft ontwikkeld. De werken balanceren op de grens van aantrekking en afstoting. Zij verleiden tot kijken, maar roepen ook tegenstrijdige gevoelens op. Het collectie-opdrachtenbeleid van het Textiel Museum biedt kunstenaars en vormgevers de mogelijkheid tot onderzoek en experiment. De resultaten hiervan worden gepresenteerd op de tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’.

Bij het lezen van deze inleiding op de nieuwe tentoonstelling krijg ik een idee voor mijn oude spijkerbroek.

Alle tieners lopen met enorme gaten in hun broek. Mijn broek is op sommige plekken tot op de draad versleten.

Ik besluit er een nieuwe voor pijpen in te zetten van een soort Delfts blauwe stof.

Dit als knipoog naar het Denim merk: Amsterdams Blauw. (Gerard Doustraat te Amsterdam) Overal in de wereld te koop.

De oude pijpen naai ik er weer op en daarna maak ik er vertikale scheuren in i.p.v . de horizontale die in de mode zijn. De gebloemde stof komt er prachtig door heen.

Met de hand borduur ik eromheen Net zoals de zakken bij het origineel zijn doorgepit.

Het resultaat is prachtig geworden.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *