IMG_4709De trouwjurk is af.

2 april is de opening van de tentoonstelling: Daar komt de bruid, in de boerderij museum te Oldebroek.

2016-04-01 Daar komt de Bruid IMG_7773B

Ik mag een praatje houden.

Teunie Bastiaan,

Zolang de liefde duurt,

Trouwjurk gebreid van plastic tassen,

2016

 

In april 2015 begin ik aan een kunstproject STORING A.U.B.  Ik ontwerp en brei hiervoor kleding van plastic zakken die ik thuis heb. Het resultaat is verrassend en inspirerend. Van het één komt het ander. Het begint met bloempotten en een vest. Daarna komt de opdracht voor een kleurrijk bruiloft vest. “GAY BAG”.

Het museum in Elburg schrijft een brei wedstrijd uit voor een eigentijdse visserstrui. Ik brei hem van Jack en Jones tassen. Lekker stoer. ”De Woeste Zee”. In september en oktober hangt hij daar in de tentoonstelling. Mijn jongens kopen bij iedere boodschap een BONI tas. Dat is echt niet milieubewust. Om er de aandacht van hen op te vestigen brei ik er een jurk jas van die voorkomt in hun game wat ze dagelijks spelen. “knitted plastic assassin costume”. In oktober exposeer ik mijn kledinglijn in het boerderijmuseum in Oldebroek. Ik hoor dat ze een tentoonstelling over trouwjurken gaan organiseren en het lijkt mij direct geweldig om er één voor de tentoonstelling te breien. Na een rondleiding door het depot van het museum besluit ik om een witte trouwjurk met een zwart randje te breien. Allereerst omdat er vroeger in het zwart werd getrouwd met een enkel wit accent.  Tevens om te symboliseren dat tegenwoordig één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Wat indruk op mij heeft gemaakt is het voorstel van D66 om de zin: “tot de dood ons zal scheiden”, te vervangen door: “Zolang de liefde duurt”. Dat is dus de naam van de trouwjurk geworden.

De jurk is gemaakt van 3 plastic tassen, 1 rol pedaalemmerzakken, 1 haarband en 9 dopjes van melkpakken.

Gebreid met 9 (zelfgemaakte) houten breipennen zonder punt nr. 4, 10, 12 en 25.

Er is gebruik gemaakt van recht, averecht en de luie wijvensteek.

Een hoepelrok en korset zorgen ervoor dat de jurk mooi in model blijft.

De trouwjurk is gebreid zonder patroon. Ik begin te breien en dan is het in een keer goed.

De trouwjurk is prima draagbaar en zo heb je de mogelijkheid om een duurzame en bijna gratis trouwjurk te maken voor de mooiste dag van je leven.

 

Ik heb nog een kapotte videoband en plak daar de tekst op. Zo lang de liefde duurt. De zwarte slierten staan prachtig. Een mooie vervanging van een bruidsboeket

 

Wat lijkt het me mooi verhalen op te tekenen die gaan over het zwarte randje van jouw huwelijks dag.

IMG_4686

IMG_4685

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *